magdireceptek

Fűszeres-bundás sárgarépagolyók

A zöldségek bundában történő kisütése remek alkalom arra, hogy a „nemszeretem zöldségeket” megetessük gyermekünkkel. Nos, ez a recept is ilyen 🙂


Hozzávalók:

15 db előre csomagolt sárgarépagolyó vagy 4 nagyobb sárgarépa
25 dkg durumliszt
kb. 1,5 dl víz
15 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
5-10 dkg kókuszolaj a sütéshez
1 csokor petrezselyem
3-4 ek. ételízesítő mix
2 ek. folyékony fűszer
2-3 tk. himalaya só

Elkészítés:

A sárgarépa golyókat megmossuk, ill. a sárgarépát meghámozzuk és kisebb golyókat vájunk belőlük. Egy tálba teszünk 10 dkg durumlisztet, egy másik tálba a maradék durumlisztet összekeverünk vízzel, ételízesítő mix-szel, sóval, folyékony fűszerrel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A harmadik tálba a zsemlemorzsát szórjuk. A répákat bepanírozzuk, előbb a lisztbe, majd az összekevert „tojáspótló”-ba, legvégül a morzsába. Kókuszolajjal kikent tepsibe téve 170-180 fokon kisütjük a zöldségeket. 
Tipp: Bármilyen más zöldséggel is kiváló, pl. karalábéval, zellerrel, cukkinivel stb. 

Ezeket olvastad már?

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...

Fél év…

Drága kislányunk féléves lesz, éppen egy hét múlva. Gyorsan elment ez az idő, de rengeteg minden történt, sűrű és azért...