magdireceptek

Csőben sült póréhagymás, mustáros csicsóka és krumpli

A fotót ezúttal nem férjem, hanem sógornőm készítette 🙂

Ezt a köretet a vasárnapi fasírt mellé készítettem.

Hozzávalók:

1/2 szál póréhagyma
1/2 kg csicsóka
2-3 szem burgonya
1 nagy doboz Yoya tejszín
2 ek. sörélesztőpehely
2 ek. mustár
olaj

Elkészítés:

A csicsókát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük, a krumplit pedig héjával együtt főzzük meg. Miután kihűlt, meghámozzuk ezt is. Majd kiolajozunk egy tepsit, belekarikázzuk vegyesen a krumplit és csicsókát is. Közben a szójatejszínt mustárral keverjük össze. Rákenjük a krumplira, póréhagymakarikákkal megszórjuk, és közepes lángon kisütjük. Pikáns köret. 

Ezeket olvastad már?

A tél íze, nyári estékre

Napok óta mézeskalács fűszerkeverék illatot érzek magam körül. 🙂 Ezért ma Dulmina jóvoltából egy egyszerű, egészséges, gyors mézeskalácsos sütemény készült....

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...