magdireceptek

Brokkolis falafel

Falafel, egy kis csavarral:

Hozzávalók:

1/2 fej brokkoli (bátrabbaknak 1 fej)

1 csicserikonzerv (40 dkg)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. római kömény

3 ek. tahini

1 csokor koriander

só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és bő, forrásba levő vízbe dobjuk, 10 perc alatt megfőzzük, majd szárazra csöpögtetjük. A csicseriborsóról leöntjük a levet (tegyük félre, mert habként felverhető sütikbe) és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a fűszereket, a tahinit és a lereszelt fokhagymát; majd pépes állagúra dolgoztatjuk a géppel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy tepsibe olajat locsolunk. Kis golyókat formázunk a masszából, és meg is locsoljuk a falafel golyók tetejét is olajjal. Kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Zellerkrémmel töltött burgonya

Egyik ismerősünktől tanultuk a receptet, némi változtatás után így néz ki a recept: Hozzávalók: 8 db főtt krumpli 3 db...

Paradicsomos babpörkölt tönkölytarhonyával

Egyszerű, nagyszerű, őszies egytálétel. Hozzávalók: 2 konzerv fehérbab3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 1 nagy fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma3-4 koktélparadicsom1 kápia...

Trópusi hajdina-tál

Igen finom reggeli csemege. Érdemes kipróbálni. Nem beszélve arról, hogy vitamindús, egészséges is. Hozzávalók: 8 dl 100% ananászlé8 dkg kukoricakeményítő—...