Falafel, egy kis csavarral:
Hozzávalók:
1/2 fej brokkoli (bátrabbaknak 1 fej)
1 csicserikonzerv (40 dkg)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. római kömény
3 ek. tahini
1 csokor koriander
só, bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és bő, forrásba levő vízbe dobjuk, 10 perc alatt megfőzzük, majd szárazra csöpögtetjük. A csicseriborsóról leöntjük a levet (tegyük félre, mert habként felverhető sütikbe) és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a fűszereket, a tahinit és a lereszelt fokhagymát; majd pépes állagúra dolgoztatjuk a géppel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy tepsibe olajat locsolunk. Kis golyókat formázunk a masszából, és meg is locsoljuk a falafel golyók tetejét is olajjal. Kb 20 perc alatt készre sütjük.