magdireceptek

Brokkolis falafel

Falafel, egy kis csavarral:

Hozzávalók:

1/2 fej brokkoli (bátrabbaknak 1 fej)

1 csicserikonzerv (40 dkg)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. római kömény

3 ek. tahini

1 csokor koriander

só, bors

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira szedjük és bő, forrásba levő vízbe dobjuk, 10 perc alatt megfőzzük, majd szárazra csöpögtetjük. A csicseriborsóról leöntjük a levet (tegyük félre, mert habként felverhető sütikbe) és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a fűszereket, a tahinit és a lereszelt fokhagymát; majd pépes állagúra dolgoztatjuk a géppel. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és egy tepsibe olajat locsolunk. Kis golyókat formázunk a masszából, és meg is locsoljuk a falafel golyók tetejét is olajjal. Kb 20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Házi ketchup

vega_pokemontrainer4000

Többen kérdeztétek, hogyan készül nálunk a házi ketchup, ami aztán felhasználhat pizzához, sültekhez, salátához, főételekhez is.  Íme: Hozzávalók: 1 kg...

Áfonyás limonádé

vega_pokemontrainer4000

Kaptunk Erdélyből csupán vízben eltett áfonyát. Azaz le lett szedve az erdőben a gyümölcs, és egy literes üvegben fel lett...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...