Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a sütés.
Hozzávalók – 10 db-hoz:
2 nagyobb alma
1 csomag Tante Fanny leveles tészta
—
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
4 ek. darált dió
2 ek. Xilit (nyírfacukor)
2 tk. kardamom (kihagyható)
—
5-10 szem eper/meggy/cseresznye
Elkészítés:
Az almákat megmossuk és felkarikázzuk, úgy, hogy karikázást követően minden kör közepéről óvatosan kivágjuk a csumát. A leveles tésztát kicsomagoljuk, és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Az almakarikákba belebújtatunk 2-2 leveles tészta csíkot, majd egy tálba töltjük az olajat, hozzáadjuk a diót és a nyírfacukrot, kardamommal ízesítjük, és ezzel a masszával lekenjük. 180 fokon 20 perc alatt kisütjük.
TIPP: készítsünk hozzá Alpro natúr szójajoghurtból mártogatóst: a joghurtba keverjünk egy kevés citromhéjat, vaníliát és felaprított citromfű levelet.