Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂
Hozzávalók a palacsintához:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
kb.2,5 -3 bögre víz
só
4 ek. olaj
2 ek. lenmagpehely, kevés vízben beáztatva
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg sárgarépa
1 konzerv kidney bab
2 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek.olaj
só, rozmaring, borsikafű, pirospaprika
víz, 3-4 ek. liszt
Hozzávalók az öntethez:
250 ml zabtejszín
2-3 ek. sörélesztőpehely
só,
1 ek. olaj
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit egy tálba öntjük, és elbotmixerezzük. Ha szükséges, adunk még hozzá vizet. Szépen kisütjük, ebből 14 db lesz. A zöldségekből pörköltet készítünk: kevés vízen hagymát párolunk, majd pirospaprikával színesítjük, fűszerekkel ízesítjük, és beletesszük a szükség szerint meghámozott, felkockázott zöldségeket. Annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje, és a zöldségek puhulni tudjanak. Amikor megpuhultak, liszttel sűrítjük. Közben elkészítjük az öntetet: a tejszínt elkeverjük a sóval, olajjal és sörélesztőpehellyel. Egy jénait kiolajozunk, beletesszük a megtöltött palacsintákat, nyakon öntjük a szósszal, hagymakarikával, petrezselyemmel dúsítjuk és kisütjük. Salátával kiváló étel.
TIPP: előző este süssük ki a palacsintákat, készítsük el a tölteléket. Így másnap reggel csak a töltés és sütés (kb.30 perc) van hátra. 🙂