magdireceptek

Nem fotogén, de finom :-)

Ahogyan megyünk az igazi télbe, egyre jobban hiányzik a tavasz. Ezért valamelyik nap nagyon olcsón friss spenótot vettem, nosztalgiázni és tavaszt várni 🙂  Ezt készítettem el, lasagne-val. 
A spenótból a szokott módon készítettem mártást, illetve készítettem egy kis növényi tejfölt is:
Növényi tejföl hozzávalók:
1/2 csésze héjától megfosztott mandula
1/2 csésze napraforgó
1 közepes nagyságú főtt burgonya
1-2 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
1 csöppnyi méz
4-5 evőkanál liszt

Elkészítés:

Annyi vizet adjunk hozzá, amennyivel a turmix kényelmesen kever, és turmixoljuk össze. Ehhez adtam még 2 ek. sörélesztőpelyhet. 

Lasagne elkészítése:

Kiolajozott tepsit meglocsoltam egy kevés spenótmártással, majd lasagne lapokkal borítottam, majd ismét spenót, erre egy kevés reszelt füstölt tofu, majd lasagne következett…Addig rakosgattam (a spenótot, lasagne lapokat és füstölt tofut), amíg elfogyott minden. A végén növényi tejföllel és olajjal locsoltam meg, és közepes lángon kisütöttem. Salátával igen finom volt. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Minestrone leves

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 ...

„Pink vargabéles” (vegán)

Gyors, egyszerű, különleges, finom. Ennyit elöljáróban az alábbi sütiről. 🙂 Hozzávalók: 125 g durum cérnametélt 4 dl Alpro erdei gyümölcsös...