magdireceptek

Szójabab pástétom

Nagyon finom kenyérre kenhető pástétom 🙂

Hozzávalók:

4 dl főtt szójabab
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
1 ek. pritaminpaprikalekvár
2 ek. kókuszolaj 
1 ek.  vegamix
1 ek. burgonyakeményítő
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
 
Elkészítés:

A szójababot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap 1-2 óra alatt puhára főzzük. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk és kevés vízen megpároljuk. Ehhez adjuk hozzá a megfőtt, kihűtött és alaposan szétturmixolt szójababot, a pritaminpaprikalekvárt, metélőhagymát, sót, vegamixet, olajat és kókuszolajat. Alaposan összekeverjük.

Ezeket olvastad már?

Újra itthon :)

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...

Egy kis őszi szünet

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...

Házi szójajoghurt

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk...