magdireceptek

Kapros grill és házi ketchup

Egyszerű tipp csak a grillezéshez: szórjunk a zöldségekhez kaprot, nem fogjuk megbánni :-). A kaprot a legvégén adjuk hozzá, mert különben odaég, vagy az íze nem jön ki. Mi most burgonyát, kápia paprikát és füstölt tofut sütöttünk össze. 
Házi ketchupöt készítettem hozzá, így egy salátával teljes értékű ebédünk volt valamelyik nap. 
Házi ketchup – hozzávalók:

1 kg friss paradicsom
2gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregano
4ek. olívaolaj
2-3 tk. só

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk és elnegyedeljük őket. Egy tepsit kiolajozunk  2 evőkanál olívaolajjal, és beletesszük a paradicsomokat. Megszórjuk sóval, a fűszereket is rátépkedjük és fokhagymákat is ráreszeljük. Meglocsoljuk a maradék olajjal és 180 fokon 1 óra alatt jól átsütjük a paradicsomokat (fél időben megfordítjuk). Egy tálba tesszük, majd botmixerrel krémesítjük Ekkor ízesítjük igény szerint a nyírfacukorral, ill. adhatunk hozzá vizet. 

Ezeket olvastad már?

Karfiolleves

vega_pokemontrainer4000

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a...

Fekete olívás hummusz

vega_pokemontrainer4000

Én nagyon szeretem a csicseriborsót, férjem kevésbé. Férjem nagyon szereti a fekete olajbogyót, én kevésbé. Így kompromisszumos hummusz készült 🙂...

Töltött paprika – tepsiben sütve

vega_pokemontrainer4000

Végre, végre, végre. Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a palacsinta, fasírt mellett a kedvenc ételem a töltött paprika....