magdireceptek

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),
lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab
1 l paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek. liszt
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
nyírfacukor-ízlés szerint

Elkészítés:

A mirelit vagy friss zöldségeket vízzel teli edénybe tesszük, megsózzuk és megpároljuk (vagy párolóedényben pároljuk meg). A  lisztet zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát, és paradicsomot, egy kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, nyírfacukorral ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadjuk a megpárolódott -és szükség esetén leszűrt – zöldségeket. Összeforraljuk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 
TIPP: ízesíthetjük olaszos fűszerekkel is, pl. bazsalikom, oreganó, vagy franciásra „véve a figurát” kakukkfűvel is dúsíthatjuk, vagy borsikafű is jó illik hozzá, én most ilyen egyszerűen kívántam. 

Ezeket olvastad már?

Spenótos” rakott krumpli”

vega_pokemontrainer4000

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...

Vegán joghurtos-sütőtökös kalács

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! 🙂 Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg durumliszt10 dkg kukoricaliszt4 ek. sült sütőtök  4 dkg élesztő2 tk....

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.