magdireceptek

Paradicsomleves gazdagon

Érdekes, és finom leves.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mirelit zöldség (mélyhűtő ürítés céljából :-),
lehet friss karfiol, cukkini, sárgarépa, zöldbab
1 l paradicsomlé
3-4 szem paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 ek. liszt
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
só – ízlés szerint
nyírfacukor-ízlés szerint

Elkészítés:

A mirelit vagy friss zöldségeket vízzel teli edénybe tesszük, megsózzuk és megpároljuk (vagy párolóedényben pároljuk meg). A  lisztet zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd beletesszük a felaprított hagymát, fokhagymát, és paradicsomot, egy kicsit összepirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével. Sóval, nyírfacukorral ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadjuk a megpárolódott -és szükség esetén leszűrt – zöldségeket. Összeforraljuk, beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 
TIPP: ízesíthetjük olaszos fűszerekkel is, pl. bazsalikom, oreganó, vagy franciásra „véve a figurát” kakukkfűvel is dúsíthatjuk, vagy borsikafű is jó illik hozzá, én most ilyen egyszerűen kívántam. 

Ezeket olvastad már?

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...