Hozzávalók:
2 konzerv fehérbab
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3-4 koktélparadicsom
1 kápia paprika
1 ek. pirospaprika
2 ek. sűrített paradicsom
4-5 tk. borsikafű
1-2 babérlevél
só, ételízesítő-ízlés szerint
1 ek. kukoricakeményítő
—
25 dkg Rédei bio tönköly kézi tarhonya
—
Vega Farm gabonakolbász – opcionális
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és víz + olaj keverékén megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, a paradicsomsűrítményt és egy kevés vizet.fűszerezzük és összefőzzük. A bablevéből kiveszünk pár evőkanálnyit és összedolgozzuk a kukoricakeményítővel, majd a babot -a maradék levével együtt – a legvégén adjuk hozzá, ugyanúgy, mint a feloldott keményítőt.Ekkor bolondíthatjuk meg egy kb. 5 dkg-nyi gabonakolbásszal is Pár perc alatt összefőzzük, majd finom, tönköly tarhonyával tálaljuk.