magdireceptek

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1 kg sütőtök – magozva, hámozva
1 fej vöröshagyma
2  tk. himalaya só
4  tk. borsikafű
1 l növényi tej

pirított kenyérkocka / pirított tökmag 

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. A szintén felkockázott vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd megsózzuk. Ekkor rátesszük a sütőtököt, és felöntjük tejjel, amennyi ellepi.  Puhára főzzük a sütőtököt. Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzáadjuk a borsikafűvet, és a levesport és 5 perc alatt összefőzzük, friss piritóssal vagy pirított tökmaggal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük,...

Gombapaprikás korpás nokedlivel

Kifőztem korpás nokedlit (fele adag zabpehelyliszt, fele adag simaliszt + korpa+ víz +só), és közben elkészítettem a gombapaprikás alapját: 5...

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...