magdireceptek

Tofus lasagne

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

35 dkg marinált tofu

1 l sűrített paradicsom

8 dl növényi tej

4 ek. liszt

só, bazsalikom, majoranna, lestyán, cukor, citromlé – ízlés szerint

1 csomag durum, tojás nélküli lasagne tészta

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk; és vízen mepároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot; fűszerezzük és összefőzzük. Eközben a tofut összemorzsoljuk, és egy száraz serpenyőben összepirítjuk a tetszőleges mennyiségű fűszerrel. A besamelhez a lisztet egy harmadik edényben megpirítjuk, majd habverővel keverve folyamatosan hozzáöntjük a natúr növényi tejet. Forrásig főzzük. Ezt követően egy tepsi vagy jénai alját olajjal kikenünk, beleöntjük a paradicsomos szószunk negyedét; majd ráhelyezzük a lasagne tészták egy részét; erre is paradicsomszósz kerül, majd a tofu fele; és a besamel harmada. Tiszta matek az egész ;-). Ezután a rétegek ezután így következnek: tészta, paradicsomszósz, tofu, besamel, ismét tészta, paradicsomszósz és beasmel. 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Diós-mákos kuglóf

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂 Hozzávalók:...

Édesköményes zellekrémleves

vega_pokemontrainer4000

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...