magdireceptek

Házi szójajoghurt

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk 😀 Zseniális szakács, pék és cukrász. Egyik este a gyerekek épp a nappalijának komódját pakolták, amikor előbukkant egy joghurtkészítő gép, melyet régóta szeretnék beszerezni, de aztán mindig sajnáltam rá a pénzt. És Zsuzsó megkérdezte, hogy nincs-e szükségem rá, ő nem használja….Azóta elég sok joghurtot készítettem, és egyszer le is fotóztam. Nem kell más hozzá, mint szójatej és probiotikum.
Elkészítés:
A pohárkákba szójatejet öntünk és egy kiskanál probiotikumot adunk hozzá. Bekapcsoljuk a gépet, és kb 20 óra múlva, amikor jelez, kikapcsoljuk. 
Ez natúr joghurt lesz, én mindig adok hozzá gyümölcsöt, mézet, vaníliát. 

Ezeket olvastad már?

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...