magdireceptek

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy krémleves készült ebből az alapanyagból, utána salátával, és mandulás paprikakrémmel töltött palacsintát ettünk-ennek a receptje is hamarosan következik.

Hozzávalók:

20 dkg sárgaborsó

2 közepes burgonya

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

vegeta, köménymag, só , füstölt pirospaprika

kb 1 dl víz

kukoricatejpor

2 ek. olaj

Tetejére: vegán reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk az előzetesen 2-3 órára beáztatott sárgaborsót, meghámozott és felkockázott burgonyát. Vegetával, sóval, köménymaggal, kevés füstölt pirospaprikával és összenyomott  fokhagymával ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, ami duplán ellepi, és fedő alatt készre főzzük. Amennyiben szükséges, még pótoljuk a vizet.

A legvégén beleszórjuk a kukoricatejport (de adhatunk hozzá növényi tejszínt vagy bármilyen más növényi tejport, vagy víz helyett semleges ízű növényi tejet). Összeturmixoljuk és forrón tálaljuk. Mi szeretjük szendvicssütőben sütött pirítóssal, kevés olajon összesütött gabonakolbász vagy búzahús darabkákkal, esetleg növényi sajttal tálalni.

Ezeket olvastad már?

Datolyagolyó

Hozzávalók:2 érett banán10 dkg aszalt, mag nélküli datolya10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely5 dkg mazsola20 dkg kókuszreszelék20 dkg darált olajos...

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...

Magos tönkölyvekni

Nagyon finom, tartalmas kenyeret sütöttem tegnap este. Hozzávalók: 2 bögre barna tönkölyliszt2 bögre finomliszt2 ek. extra szűz olívaolaj  2,5 dk...