Az elmúlt években a blog és könyvek adta lehetőség miatt több városban is vegán főzőtanfolyamokat tartottam. Jelenleg egy 5 alkalmas, kiscsoportos főzőtanfolyamot ajánlok annak, aki szeretne -elhagyva a húst – a vegetáriánus, majd a vegán konyhával jobban megismerkedni, elsajátítva az alapvető szabályokat, fortélyokat. Jól felszerelt gépparkkal (malom, növényi tej készítő automata, présgép, turmixok stb.) rendelkezem, mely eszközöket használok is minden alkalommal.
A főzőtanfolyamok kiscsoportos, fizetős alkalmak. Időtartamuk: 2-3 óra. Alkalmanként 8 étel kerül elkészítésre, részletes alapanyag-ismertetéssel, és a végén közös étkezéssel.
A főzőtanfolyamok tematikája:
1. Mire ügyeljek, ha vegetáiánus/vegán életmódot szeretnék elkezdeni? Alapvető „tejhelyettesítők”: növényi tejek, tejfölök, joghurtok, ill. húspótló alternatívák.
2. A vegán konyha alapjai: reggeli ételek (kásák), kenyérre kenhető pástétomok készítése.
3. A vegán konyha alapjai: levesek, főételek készítése.
4. A vegán konyha alapjai: húspótló fasírtok, feltétek és saláták készítése.
5. Kenyerek és sós pékáruk, édes sütemények készítése.
Férjemmel régóta minden évben veteményezünk, és a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket el is tesszük. Pár éve nem csak a saját, hanem más, magyar termelőktől vásárolt terményeket is tartósítjuk – tartósítószer-és adalékanyagmentesen, illetve vannak igény szerinti cukormentes termékeink is. Termékeink a Vegasziget nevet viselik és a mindennapi konyha alapvető részét képezik, pl. lecsó, paprikakrém, padlizsánkrém, savanyúságok, lekvárok, befőttek.
Nagyon szeretem a gyermekeket, és úgy látom, ha minél előbb fenntarthatóságra, egészségügyi tudatosságra neveljük őket, annál nagyobb az esélye, hogy kiegyensúlyozott, mentálisan és fizikálisan egészséges emberekké váljanak. Talán ezért is óvodákban, iskolákban szívesen szervezek egészségnapokat. Szülőként, pedagógusként, fiatalként is keress bátran a részletekért!
© Copyright 2022 MoonShot