magdireceptek

Kapros tökfőzelék szójacsík-pörkölttel

Kis vízen 1 nagy fej hagymát pároltam, majd erre tettem a kiengedett (saját termesztésű, legyalult), mélyhűtött tököt. Ekkor tettem bele olajat, sót és kaprot is. Kicsit (kb.10 percig) főztem, majd tofuhabarással behabartam. A tofuhabarás így készült: negyed natúr tofut összeturmixoltam vízzel, sóval, majd egy kis teljes kiőrlésű lisztet tettem bele. Összekevertem, és belekerült a főzelékbe. Egy kis pirospaprikával színeztem a főzeléket.
A szójacsík-pörkölthöz beáztattam a szójacsíkot, majd forrásban lévő vízbe szórtam, és 10 percig főztem. Eközben 1 hagymát vízen megpároltam, majd olajat, pirospaprikát, sót és köménymagot tettem bele (pörköltalapot készítettem). Ebbe került bele a leszűrt, átmosott szója. Egy kis gabonakolbásszal és fokhagymával erősítettem az ízét, és még kb. 20 percig főztem.

Ezeket olvastad már?

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Magdi

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...

Karobos koszorú

vega_pokemontrainer4000

Tegnap este sütöttem ezt a karobos koszorút, nagyon gyors és finom édesség, az esti töltött paprika után, és ma reggelire...