magdireceptek

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam, majd rátettem a mélyhűtőből kiszedett zöldségeket (kelbimbó, kukorica, répa), gabonakolbászt, köményt, majorannát, petrezselyem zöldjét, zellerlevelet, fokhagymát, sót, rozmaringot. Egy pici vizet öntöttem rá, és megpároltam a zöldségeket. Majd kinyitottam egy üveg zakuszkát. Amikor puhára párolódott minden, ezt akkor tettem hozzá (mivel nem volt itthon sem tofu, sem növényi tejszín, sem napraforgó v. kesudió, amelyből növényi tejfölt tudtam volna készíteni), ami a szószt biztosította, vágtam még bele friss snidlinget, lekapcsoltam. Megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem, és egymás mellé téve, a tetejét zakuszkával megkenve kisütöttem. Friss céklasalátával és házi savanyú káposztával, ill. házi Erős Pistával fogyasztottuk/fogyasztjuk. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Spenótos tészta, zöldséges érmével

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót...

Vegán Mirinda torta

Magdi

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg durumliszt25 dkg graham liszt25dkg finomliszt5 dkg búzakorpa10 dkg búzacsíra2 ek. búzasikér3 ek. himalaya...