magdireceptek

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam, majd rátettem a mélyhűtőből kiszedett zöldségeket (kelbimbó, kukorica, répa), gabonakolbászt, köményt, majorannát, petrezselyem zöldjét, zellerlevelet, fokhagymát, sót, rozmaringot. Egy pici vizet öntöttem rá, és megpároltam a zöldségeket. Majd kinyitottam egy üveg zakuszkát. Amikor puhára párolódott minden, ezt akkor tettem hozzá (mivel nem volt itthon sem tofu, sem növényi tejszín, sem napraforgó v. kesudió, amelyből növényi tejfölt tudtam volna készíteni), ami a szószt biztosította, vágtam még bele friss snidlinget, lekapcsoltam. Megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem, és egymás mellé téve, a tetejét zakuszkával megkenve kisütöttem. Friss céklasalátával és házi savanyú káposztával, ill. házi Erős Pistával fogyasztottuk/fogyasztjuk. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos saláta

vega_pokemontrainer4000

Férjemnek és nekem sokszor egy tartalmas  saláta a vacsoránk. Most egy gabonakolbászos receptet hoztam.  Hozzávalók: 1 fej saláta ( kertből)lilahagyma,...

Növényi sajtos-mákos rúd

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek....

Vegán amerikai káposztasaláta

vega_pokemontrainer4000

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...