magdireceptek

Tárkonyos, zöldséges gombaleves petrezselymes csipetkével

Ismét gomba, mivel még a múltkori adagból (direkt:) kimaradt pár szem. Kis vízen köménnyel, majorannával és sóval ízesítve elkezdtem párolni a répát, fehérrépát, kevés borsót, hagymát, fokhagymát, majd belevágtam a gombákat is, majdnem készre puhítottam a zöldségeket. Ekkor tettem bele a tárkonyt, olajat, és növényi tejszínből és teljes kiőrlésű lisztből kis habarást kevertem bele. És ezután tettem bele a teljes kiőrlésű csipetkét (fele-fele arányban volt benne zabliszt és teljes kiőrlésű liszt,  és persze egy kis víz, só, petrezselyem) A végén -természetesen – petrezselyemmel megszórtam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Karácsonyi csokis muffin

Kóstoltátok már a csupa-csoki karácsonyi muffint? 5 perc az elkészítési ideje, szóval megéri kipróbálni, ha még szükség van édességre, ne...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...

Kapros zöldbabos raguleves

Mára és holnapra készült gazdag raguleves. A zöldbab levesről már írtam, most egy kicsit másképp készült: nem rántás, hanem habarás került...