Vegán kétszínes sajttorta
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
A Vegasziget egy olyan oldal, ahol vegán recepteket olvashatsz és megismerkedhetsz az általam nyújtott szolgáltatásokkal, termékekkel: könyveket és üvegbe zárt, kézműves ételeket is vásárolhatsz. Egy olyan hely tehát, ahol a neten szörfözve érdemes megállni és egy kevés időt eltölteni
A 75 receptet tartalmazó könyv fontos könyv lehet azok számára, akik vegetáriánus, vegán életmódot szeretnének folytatni, mivel az egyik
legehezebb kérdésre ad választ: mit kenjünk a kenyerünkre? A 12 fejezetes könyvben nem csak kencék, pástétomok receptje szerepel, hanem kenyerek és pékáruk, valamint saláták receptjei is megosztásra kerülnek. Így, ha valamely okból nem is tudunk főzni, vagy munkahelyre, iskolába csomagolnánk egészséges szendvicseket, a könyv nagy segítségünkre lehet.
Fűzött, ragasztott, 116 oldal
A könyv ára:
Hozzávalók: Kekszes réteghez: 15 dkg csokis vegán zabkeksz 5 dkg kókuszolaj Fehér réteghez: 25 dkg vegán mascarpone 5 dk fehér csokoládé 1,5 dl vegán habtejszín
Lassan végre itt az igazán jó idő, jön az osztálykirándulások, családi túrák, táborok ideje, talán ezért is egyre többen kérdezitek, hogy mit is igyon vízen
Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt paprika, paprika – ízlés szerint
A gyerekek nagyon szeretik: 30 dkg liszt (lehet fele-fele teljes őrlésű-finomliszt vagy én most rizslisztet és zablisztet adtam a finomliszthez, kísérletezzek bátran) 5 dkg barna
A fotót A tél ízei szakácskönyvbe fotóztuk. Kedden bejglit készítettem, merthogy nagyon kívántam a mákot, és a kelt tésztát, ez a kettő = bejgli 🙂 Hozzávalók: Tésztához: 2,5 dkg élesztő 1,5 dl meleg víz 1 ek. méz 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 30 dkg finomliszt 2 citrom reszelt héja 30 dkg héjában főtt burgonya lereszelve 0,5 dl olívaolaj, 1 csipet só Töltelékhez: 1 csésze (2,5 dl) víz 10 dkg barnacukor 20 dkg mák 2 citrom héja 1 üv. magozott meggy Elkészítés: Az élesztőt a langyos szójatejjel és a mézzel egy csavaros üvegben futtassuk fel. Keverjük össze a liszteket, majd morzsoljuk szét benne az olajat. Ha az élesztő felfutott, keverjük a tésztához. Alaposan gyúrjuk össze, majd ha már összeállt a tészta, akkor osszuk 3 egyenlő részre. A töltelékhez turmixoljunk össze 1 csésze vizet, 20 dkg lágy barna nádcukrot, 20 dkg darált mákot, 2 citrom reszelt héját, a kész sűrítményt főzzük fel. Ha kihűlt, használjuk fel töltelékként. Nyújtsuk ki és kenjük meg
© Copyright 2022 MoonShot